Online-DNA-Testaus Palvelut Turvallisia?

0
29

DNA-testaus on tullut suurta liiketoimintaa. Yritykset, kuten 23andMe, Syntyperä DNA, Family Tree DNA, ja monet muut ovat nyt tarjoaa palvelujaan suuri. Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on lähettää näyte ja he kertoa mahdollisia terveyteen liittyviä kysymyksiä, tietoa syntyperä, ja kaikenlaisia muita “faktoja”. (Kuinka tarkkoja ne ovat, tietenkin, keskustella.)

Mutta on se hyvä idea lähettää DNA: n pois corporation? Mitä he tekevät sen kanssa? On tämä potentiaalinen tietoturvariski? Katsotaanpa katsomaan.

Mitä Nämä Palvelut Tarjoavat

23andMe, yksi suosituimmista palveluista, tarjoaa kaksi eri tyyppisiä testejä. Ensimmäinen on ancestry test for $99. Kun lähettää näytteesi, saat raportin jakautuminen prosentteina, jokainen osoittaa, kuinka paljon tietyn alueen geneettinen vaikutus on läsnä elimistössä.

23andme ancestry breakdown

Voit myös valita itse yhteyden muut ihmiset, joilla on samanlainen geneettinen makeup. Se on kuin sosiaalinen verkosto, joka perustuu DNA: ta. Ovatko nämä luvut oikein? 23andMe sanoo, että he ovat. Sisällä Edition raportoi, että identtiset kaksoset voi nähdä joitakin merkittäviä eroja, joten se voisi mennä joko tavalla.

Toinen palvelu, ylimääräinen $100, sisältää terveyteen liittyvät tekijät. Saat useita riskejä koskevia raportteja:

  • Myöhään alkanut Alzheimerin Tauti
  • Parkinsonin Tauti
  • Alfa-1-Antitrypsiini puutos
  • Perinnöllinen Veritulppataipumus

Voit myös nähdä, miten geenit saattavat vaikuttaa asioita, kuten unen, “geneettinen paino,” harjoittaja tila useita sairauksia, ja monia kosmeettisia tekijöitä (vaikka miksi tarvitset geneettinen kertomuksen kertoa, hiusten väri, en ole varma).

FDA on hyväksynyt riskin raportteja, mutta siellä on vielä kiistaa tarkkuutta ja hyödyllisyyttä nämä testit. 23andMe ei ole aina ollut hyvä suhde FDA joko.

Ei Tässä Loukata Yksityisyyttä?

Tämä on kysymys olemme täällä oikeasti harkita. Voit väittävät koko päivän siitä, onko vai ei nämä testit ovat tarkkoja, jos he aiheuttavat tarpeetonta ahdistusta, tai jos yritykset ovat lunastettaessa rahaa napata, kun ne vielä voi.

Mutta olet lähetät DNA-off-yhtiö. Pitäisi tehdä sinut hermostuneeksi?

Tietenkin, minun ensimmäinen vastaus on ehdottomasti. Mutta aloin tutkimaan tietosuojakäytännöt ja tulot malleja DNA-testaus yritykset, ja tajusin, että vastaus on hieman monimutkaisempi.

Kyllä, DNA-testaus yritykset myyvät oman geneettisen tiedon

6 Yllättävää Tapaa Tietosi Kerätään

6 Yllättävää Tapaa Tietosi Kerätään
Tiedät, että tietosi kerätään pääasiassa ISP ja valvonta-laitteet NSA: n ja GCHQ. Mutta kuka muu kaivostoiminta käteistä ulos teidän yksityisyyttä?
Lue Lisää

. Se on kiistaton. He myyvät sen tutkimus organisaatiot, mutta se on deidentified muodossa. Nimi ei liity mitään geneettisiä tietoja, joita saa myydä. Niin, että on jotenkin rauhoittavaa.

Voit jättäytyä pois tämän suojan ja antaa yrityksille mahdollisuuden myydä ei-nimettömiksi tietoja. Haluatko tehdä se on jopa voit (ja ovatko yritykset löytää tapa lause niiden pyynnöstä tavalla, joka tekee siitä tuntua hyvä idea). Kuten arvata saattaa, ja kuten monet muut yritykset, kahlaa yksityisyys ja suostumus pyyntöjä ei ole aina helppoa.

Jos sinua ei valita tähän ohjelmaan, vaikka, sinun tiedot myydään vain nimettömässä muodossa.

Ei Nimettömiä Geneettiset Tiedot, Suojella Sinua?

Olettaen, että deidentification tietosi on tehokas, ei todellakaan ole mitään syytä huoleen yksityisyyden näkökulmasta. Se, että geneettinen tieto on ostetaan ja myydään, vaikka ei ehkä istu hyvin sinua. Ja et ole ainoa.

Se ei ole vain yksityisyyden kyse, vaikka. Esimerkiksi henkivakuutusyhtiöiden voi kieltää kattavuus perustuu geneettisen profiilin, koska he ovat alle eri lait kuin terveyden vakuutusyhtiöt. Ei 23andMe myydä tietonsa henkivakuutusyhtiöiden? Ei.

dna analysis on computer screen Kuva Luotto: Syda Productions via Shutterstock

Tarkoittaako se, että he eivät koskaan? Sinun täytyy vain keksiä oman mielipiteesi.

Ja entä muut asianomaiset osapuolet? Työnantajat ovat tällä hetkellä esti pyytämästä geneettistä tietoa, mutta jotkut lainsäätäjät YHDYSVALLOISSA etsivät poistaminen, joka suojaa.

Hallitukset ympäri maailmaa ovat luoda massiivinen DNA-tietokantoja

Onko Serkkusi DNA: n Tee Sinulle Epäilty?

Onko Serkkusi DNA: n Tee Sinulle Epäilty?
Sukututkimus sivustot ovat nyt myyvät DNA-testaus, joka auttaa heitä yhdistää sinut menettänyt oksat oman sukupuun. Mutta tämä palvelu on yksityisyyden rikkomisesta kääntöpuolensa, yksi, joka voi nähdä sinua vangittuna.
Lue Lisää

lainvalvonnan tarkoituksia varten, ja että on monia yksityisyyden kannattaa huolestua. Syntyperä DNA on sivun noin lainvalvontaviranomaisten, ja todetaan, että he antavat jopa geneettisiä tietoja, jos tarjolla on voimassa oleva etsintäkuulutus. Yhdysvalloissa, meillä ei ole tähtien maine kieltää etsintälupa pyytää, että loukkaa kansalaisten yksityisyyttä.

Ja vaikka sosiaaliset verkostot eivät ole esittäneen geneettinen data — ja todennäköisesti ei tahansa pian — ajatellut, mitä voisi tapahtua, on erityisen hyytävä

Mitä Tapahtuu, Kun Sosiaaliset Verkostot Tietää Oman Geneettisen Tiedon?

Mitä Tapahtuu, Kun Sosiaaliset Verkostot Tietää Oman Geneettisen Tiedon?
Harkitse joitakin tiedot-tehokas yritykset planeetalla: sosiaaliset verkostot. Mitä, jos heillä olisi sinun DNA: ta?
Lue Lisää

.

Mikään näistä mahdollisia tietosuojaongelmia ratkaistaan nimettömäksi tiedot ennen sen myymistä, jotta tutkimus yritykset. Tietenkin, et voi väittää, että mikään näistä asioista ovat toteutuneet, ja että he eivät todennäköisesti. Mutta haluatko ottaa riskin? Vai onko riski sen arvoinen

Miksi Amerikkalaiset Luopunut Yksityisyyttä?

Miksi Amerikkalaiset Luopunut Yksityisyyttä?
Tuoreessa tutkimuksessa University of Pennsylvania on Annenberg School for Communication päätellä, Amerikkalaiset ovat alistuneet luovuttaa tietoja. Miksi on tämä, ja se vaikuttaa enemmän kuin vain Amerikkalaisia?
Lue Lisää

?

Sinun Pitäisi Olla Huolissaan?

Nyt kun olemme kattaa joitakin reuna-skenaariot, voit nähdä, että tämä on varsin monimutkainen kysymys. Se olisi niin paha, jos hallitus ei olisi sinun DNA: ta? Rehellisyyden nimissä, luultavasti ei. Mutta se ei estä monet ihmiset ajatellut GATTACA ja mahdolliset dystopian futuurit voisimme nähdä, jos asiat menevät pieleen.

Lopulta, nykytila, geneettinen testaus luultavasti ei ole paljon yksityisyyttä huolenaihe. Saatat olla epämiellyttävä teidän geneettisen tiedon myydään tutkimukseen. Se, että joku muu hyötyy pois teidän geneettinen näyte ei tunnu oudolta. Mutta sikäli kuin yksityisyys menee, olet luultavasti kunnossa.

Tarkoittaako se, että se pysyy sellaisena? Ehdottomasti ei. Tänään on erityisen epävakaa poliittinen ilmapiiri, se näyttää naiivi ottaa mitään itsestäänselvyytenä. Ennen kuin allekirjoittaa up varten geneettinen testaus, kestää muutaman minuutin ajatella, mitä olet todella tarjoaa. Sivuvaikutuksia voi joskus olla huonompi kuin hieman ahdistusta yli todennäköisyys sairastua tiettyyn tautiin.

Luuletko, että geneettinen testaus on uhka yksityisyydelle? Oletko käyttänyt geneettinen testaus palvelu? Jaa ajatuksiasi kommentit alla!