“Nya trådlösa enheter kommer att rädda liv”, säger Ofcom

0
25

En Ofcom rapport, forskat i över 18 månader, ser på hur den trådlösa tekniken kan komma att utvecklas under de närmaste tio åren och framåt – men varnar för att spektrum ska vara bättre hanteras.

Ofcom säger mer radiospektrum som krävs för nya trådlösa teknologier – de fördelar som skulle kunna omfatta varning läkare om hjärtinfarkt och förebyggande av bilar från att kollidera med varandra.

En ny Ofcom rapport som släpptes i dag med titeln “Morgondagens Trådlösa Världen” har gjort förutsägelser om framsteg och innovationer, som kan bli tillgängliga i nästa 10 eller 20 år. De flesta innebär att transport-och sjukvård men kan också beröra andra områden i det dagliga livet såsom underhållning och handel.

I hälso-rapporten förutspår en “i-kroppen-nätet”, som implanteras i en patients kropp, som skulle göra det möjligt för läkare att på distans undersöka deras framsteg.

Det beskriver på kroppen skärmar för att kontrollera puls och blodtryck, med den signal som skickas trådlöst till en bärbar skärmar, och “intelligenta” piller automater som skulle låta ett larm om att de inte öppnade på önskad tid.

“Livet fortsätter att vara omvandlas av utvecklingen inom trådlös teknik”, säger Professor William Webb, chef för forskning och utveckling på Ofcom.

“Ofcom: s forskning och utveckling rapport visar hur ett utbud av innovativa, nya tekniker kan förbättra transport-och sjukvård. Det hjälper Ofcom plan för framtidens spektrumanvändning till nytta för medborgare och konsumenter”.

Rapporten beskriver också trådlös teknik för mat. Detta kan göra det möjligt för människor att söka innehållet i mat omslag med hjälp av befintliga Radio Frequency Identification (RFID), som skulle vara särskilt användbart för dem med mat allergier.

I transport det förutspår intelligenta system där bilar kommunicerar trådlöst med varandra för att förhindra kollisioner. I bilen trådlös teknik skulle också automatiskt larma räddningstjänst i händelse av en olycka som bil-till-bil-meddelande som skulle varna förare till trafikstockningar.

Det skulle också visat att mer utveckling på e-transportsystem, där en e-biljett som kan användas på alla typer av transport, det bussar, tåg och flygplan, simplying resor.

Peter Ingram, Ofcom: s chief technology officer, sade: “den Här rapporten visar på många kreativa sätt radiospektrum som kan användas till nytta för BRITTISKA medborgare och konsumenter.”

Men, Ofcom gjorde det klart att radiospektrum bör kunna hanteras bättre. Det sägs att spektrum är en begränsad resurs, och att dess teknologi forskning skulle bidra till det bättre förstå hur man kan använda det i framtiden.