Nasjonale WiMax dekning kanter nærmere

0
23

Macropolitan, STORBRITANNIAS største eier i urbane område rettigheter, har slått seg sammen med Alcatel-Lucent for å flytte ett steg nærmere realisering av nasjonale WiMax dekning.

Antenner på tak av hoteller, kontorer og selv treningssentre kan hold-tasten for å opprette et landsdekkende WiMax-nettverk for STORBRITANNIA, i henhold til overføring nettstedet utvikler Macropolitan.

Selskapet har inngått en avtale med Alcatel-Lucent å gi tilgang til sine lag 8.900 antenner nettsteder over hele STORBRITANNIA. I henhold til selskaper, ideen er å gi en operatør med en “turn key” – tjenesten som kan kastes ut uten behov for å sette opp utstyr, skaffe nettsteder eller til og med få konsesjon.

De fleste av Macropolitan nettsteder er i eller rundt byer: selskapet har inngått leieavtaler for mast områder med Travelodge og Premier Travel Inn hotel kjeder, treningsstudio operatører David Lloyd Fritids-og Fitness First, og Network Rail.

Vårt nettverk er ikke nasjonale, i den forstand av å dekke hele befolkningen,” sa Macropolitan daglig leder Ryan Jarvis.

“Men vi er i hver en by og nesten hver eneste by. Det tilbyr med Alcatel-Lucent er for hele vår portefølje, slik at det kan bygge en multi-byen nettverk.”

Den Macropolitan områder er egnet for både fast og mobil WiMax-utstyr, ifølge Jarvis.

Mulig distribusjoner spenner fra forbruker tjenester, slik som høy-båndbredden, mobile internett-tilgang for tjenester som spill til sikkerhet og rettshåndhevelse programmer som CCTV. Gjeldende avtale er ikke eksklusivt til Alcatel-Lucent: andre operatører eller nettverkstjenester selskaper kan også installere utstyr på Macropolitan områder.

Avtalen har imidlertid føre til spekulasjoner om at Alcatel-Lucent har stilt opp for en betydelig kunde for å distribuere WiMax.

Dette kan være en eksisterende mobile eller faste telekom-operatør, eller muligens en spesialist selskap som leverer tjenester til offentlig sektor.

“Jeg vet ikke om Alcatel-Lucent har en gallionsfigur kunden [stilt opp] men det er lite sannsynlig at Macropolitan har signert denne avtalen som et tap leder,” sier Rob Bamforth, av analytikere Quocirca.

“Macropolitan har gode nettsteder så er i en sterk forhandlingsposisjon slik at alle avtaler er gjort på solid kommersielle vilkår. Dette tyder på at Alcatel-Lucent har en sterk kunde stilt opp.”

Bamforth lagt til som en “blå lys” nødsituasjon eller en annen offentlig etat som første kunde ville øke troverdigheten av WiMax, fordi organisasjoner i offentlig sektor er ofte konservative i sin anvendelse av ny teknologi.

“En avtale som dette absolutt presser frem saken for WiMax,” la han til.