Nadine emosjonelle robot debuterer i Singapore

0
20

Maskinen er sosialt intelligent og ser uhyggelig menneskelig

Forskere i Singapore har vist frem en intelligent robot som kan uttrykke følelser, akkurat som mennesker.

Forskere ved Nanyang Technological University i Singapore, sier roboten er “sosialt intelligent” og ser ut som en ekte menneske også. Faktisk, hun ble utviklet for å se ut akkurat som henne skaperen, professor Nadia Thalmann, som sa roboter som henne vil i økende grad bli brukt i hjemmet og på kontoret.

Hennes følelser endres i henhold til samtalene hun har med folk. Når hun hilser på deg, for eksempel, hun vil riste hånden og smil, som om hun er glad. Hun gjenkjenner mennesker hun har møtt og vil møte dem med mer erfaring.

Thalmann sa det samme intelligent programvare som Apples Siri og Microsoft er Cortana krefter Nadine, som betyr at hennes bruk som en personlig assistent er ganske avansert.

Hun ble designet for å være resepsjonist for universitetet og som sådan, vil hun svare på spørsmål stilt til henne, akkurat som et menneske resepsjonist.

“Som land over hele verden står overfor utfordringer av en aldrende befolkning, sosiale roboter kan være en løsning for å løse krympende arbeidsstyrke, blir personlige ledsagere for barn og eldre hjemme, og selv fungere som en plattform for helsetjenester i fremtiden,” Thalmann sa.

“Dette er noe som en ekte ledsager som er alltid med deg og bevisst på hva som skjer. Så i fremtiden, disse sosialt intelligente roboter kan være som C-3PO, den ikoniske golden droid fra Star Wars”, med kunnskap om språk og etikette.”

Nadine er bare en robot som blir lagd en demo av Nanyang Universitetet. Forskere har også gitt ut informasjon om EDGAR, en telepresence-robot som kan uttrykke bevegelser av en menneskelig operatør, inkludert å gi foredrag der det er nødvendig.

“EDGAR er en reell demonstrasjon av hvordan telepresence-og sosiale roboter kan brukes for bedrifter og utdanning,” sa professor Gerald Seet fra Skolen av Mekaniske & Aerospace Engineering. “Telepresence gir en ekstra dimensjon til mobilitet. Brukeren kan prosjektet hans eller hennes fysiske tilstedeværelse på ett eller flere steder samtidig, noe som betyr at geografi er ikke lenger en hindring.

“I fremtiden, en anerkjent pedagog foredrag eller kurs for store grupper av mennesker på ulike steder på samme tid kunne blitt vanlig. Eller du kan delta på klasser eller forretningsmøter over hele verden ved hjelp av robot fullmakter, noe som sparer tid og reisekostnader.”

Viktigste image credit: Helse -, Blogg, Flickr