Mobile tech ökar stödet arbetstagarnas förmåga att hjälpa

0
20

Icke-statliga organisationer är att göra bra användning av mobila innovationer för att bidra till att förbättra livet för människor runt om i världen, i en ny rapport har visat.

Sms, trådlöst internet och andra former av mobil teknik används för att hjälpa biståndsarbetare foder och omsorg för människor runt om i världen, visar en ny studie har detaljerade.

Publicerad av Vodafone Group Foundation och United Nations Foundation, den rapport som visade att en fjärdedel av icke-statliga organisationer (Ngo) som tror att mobil teknik har revolutionerat sina projekt, medan en annan tredjedel sa att de skulle finna det svårt att uppnå sitt arbete utan att sådana innovationer.

Ungefär 86 procent av de tillfrågade runt om i världen sade att de använder mobila tekniken i sitt arbete. De använda sådan teknik att ta foton och video, samla in eller överföra data, eller för meddelanden och kommunikation. Men så många som en av 10 använder det för mer avancerade behov, liksom. De analyserar data i fältet, hantera inventering och kartläggning.

“Det intressanta med mobilen är att det är en teknik som används idag och är allmänt förstått”, säger Katrin Verclas, co-författare av rapporten. “Detta är inte en enhet som är utländska, till skillnad från datorer för en massa människor. De som redan förstår nytta. De har redan förtäring som faktiskt fått förflutna som hinder.”

De allra flesta – cirka 95 procent – av de tillfrågade NGO arbetstagare sade teknik såsom mobiltelefoner, Handdatorer och trådlösa internet hjälper dem att spara tid, medan 91 procent sa att det hjälper dem att snabbt mobilisera människor att agera. Ungefär tre fjärdedelar av NGO-arbetare sa att de använder mobil teknik för att få till människor som var omöjlig att nå innan, medan en annan två tredjedelar beröm förmågan att snabbt och korrekt att samla in och överföra data.

Med detta i åtanke, är det ingen överraskning att tre fjärdedelar svarade att de ville öka sin användning av mobil teknik i framtiden.

Tech används för en mängd olika FRIVILLIGORGANISATIONERNAS arbete i länder över hela världen. Rapporten detaljerad medicinska projekt i Södra Afrika, där hälso-och sjukvårdspersonal övervaka AIDS-patienter med hjälp av mobiltelefoner, och i Uganda, där personalen använder Handdatorer för att få upp-to-date medicinsk information.

För katastrofer, sms används för system för tidig varning, och även att skicka mat stöd varningar till Irakiska flyktingar i Syrien. Miljöorganisationer använda mobiltelefoner för att skicka ut uppdateringar om kampanjer och för att varna människor om luftkvalitet, till exempel.

För mer information om hur mobil teknik hjälper till att biståndsarbetare, titta på denna video från FN: s Foundation:

För mer information om FN: s Stiftelse – eller att donera – klicka här.