Mitä Eroa Ubuntu Desktop ja Ubuntu Server?

0
83

Ubuntu riveissä luultavasti suosituin Linux-käyttöjärjestelmä. Se on varmasti yksi tunnetuimmista. Se on yksi niistä jakeluista, joka jatkuu käyttäjät tulossa takaisin

8 Asioita, Jotka Pitää Sinut Tulossa Takaisin Ubuntu

8 Asioita, Jotka Pitää Sinut Tulossa Takaisin Ubuntu
Siellä on niin paljon meneillään Linux-maailmassa, uusia ominaisuuksia GNOME Shell julkaisun Plasma-5, ja hämmästyttävä Alkeis OS, joten miksi olet kiinni Ubuntu?
Lue Lisää

. Kuitenkin, Ubuntu vaihtelee melko vähän. Sisällä Ubuntu, on kaksi erillistä makua: vakaa julkaisu ja pitkän aikavälin palvelun (LTS) iterointia.

Lisäksi Ubuntu jakautuu Ubuntu Cloud, Ubuntu Core, Ubuntu Kylin, Ubuntu Desktop, ja Ubuntu Server. Tässä artikkelissa, voit oppia kaikkea erot Ubuntu Server ja Ubuntu-Desktop.

Palvelimet vs. Pöytäkoneet

Ubuntu-Desktop-vs-Server Kuva Luotto: NeuPaddy kautta Pixabay

Tarkastellaan desktop vs. server ennen sukellusta osaksi erot Ubuntu Desktop ja Ubuntu Server. Palvelimet yleensä tulevat kahdessa muodossa tekijät: rackmount ja torni. Torni-palvelin on lähinnä työpöydän, mutta sen osat poikkeavat usein toisistaan, jossa keskitytään pitkäikäisyys, vakaus ja turvallisuus. Esimerkiksi palvelimet käyttävät virhekoodi korjaaminen (ECC) MUISTIA. Ottaa huomioon, että ei-palvelin, työasemat eivät.

Lisäksi palvelimet eivät välttämättä sisällä oheislaitteet, kuten näyttö, näppäimistö ja hiiri. Käynnissä palvelimen sans oheislaitteet tunnetaan “päätön” setup. Vielä työpöydän merkitsee jokapäiväisessä käytössä. Siksi, se kuuluu näyttö, näppäimistö ja hiiri. Lisäksi työpöytä-laitteisto ei keskittyä niin voimakkaasti pitkäikäisyys, turvallisuutta ja vakautta. Samalla, ohjelmisto on asennettu työpöydälle on räätälöity yleiseen käyttöön. Joten palvelimen ja työpöydän laitteisto soveltuu käsityksen eroja Ubuntu Desktop ja Ubuntu Server.

Ubuntu Desktop vs. Ubuntu Server: Erot

Graafinen Käyttöliittymä

Ubuntu-17.04-Desktop-vs-Server Kuva Luotto: Wikimedia

Tärkein ero Ubuntu Desktop ja Ubuntu Server on työpöytäympäristö. Kun Ubuntu Desktop sisältää graafisen käyttöliittymän, Ubuntu Server ei. Se on, koska useimmat palvelimet ajaa päätön. Sen sijaan käyttää perinteisen näppäimistön, hiiren ja näytön asetukset vuorovaikutuksessa koneen kanssa, palvelimet ovat yleensä etähallita käyttäen SSH

Miten Etänä Hallita Linux-Palvelin, SSH –

Miten Etänä Hallita Linux-Palvelin, SSH –
SSH on erittäin toimiva, joka on, miksi se on go-to remote server management. Lue, miten voit etänä hallita Linux-palvelimen kautta SSH-yhteys, voit asentaa ohjelmiston, ja tiedostojen siirrot.
Lue Lisää

. Kun SSH on rakennettu Unix-pohjaisissa käyttöjärjestelmissä, se on melko yksinkertainen käyttää SSH Windows samoin

4 Helppoa Tapaa Käyttää SSH Windows

4 Helppoa Tapaa Käyttää SSH Windows
SSH on de facto ratkaisu turvallisesti päästä etäpäätteet Linux ja muut UNIX-järjestelmissä. Jos sinulla on kauko SSH-palvelin, jota haluat käyttää, sinun täytyy ladata SSH client….
Lue Lisää

. Lisätietoja server management information, katso tämä aloittelijan opas perustaa SSH Linux

Aloittelijan Opas perustaa SSH Linux Ja Testaus Asennus

Aloittelijan Opas perustaa SSH Linux Ja Testaus Asennus
Kiistatta yksi tärkeimmistä Linux apuohjelmia oppia on SSH kuin voit hallita eri kone kuin istuisit suoraan sen. Viemme sinut läpi perus asennus.
Lue Lisää

.

Vaikka jotkut Linux-käyttöjärjestelmien ominaisuus työpöydän ympäristöissä, monilla ei ole GUI. Esimerkiksi, Kontti Linux CoreOS

Aloittelijan Opas perustaa SSH Linux Ja Testaus Asennus

Aloittelijan Opas perustaa SSH Linux Ja Testaus Asennus
Kiistatta yksi tärkeimmistä Linux apuohjelmia oppia on SSH kuin voit hallita eri kone kuin istuisit suoraan sen. Viemme sinut läpi perus asennus.
Lue Lisää

on täysin command line perustuu. Kun Ubuntu Server puuttuu GUI, Ubuntu Desktop olettaa, että kone käyttää video-lähdöt. Siksi Ubuntu Desktop asentaa työpöytäympäristö.

Sovelluksia

Lisäksi Ubuntu Desktop sisältää sovelluksia, jotka soveltuvat yleiseen käyttöön: toimisto-ohjelmistopaketti, multimedia-ohjelmisto, ja web-selain. Voit myös löytää Ubuntu Desktop smattering makuja.

Ubuntu-Server-vs-Desktop-LAMP Kuva Luotto: Ubuntu Kuvakaappauksia kautta Flickr

Kuitenkin, Ubuntu Server sisältää myös vakio-paketteja. Nämä keskittyvät palvelimen vaatimukset. Vastaavasti, Ubuntu Server tarjoaa makuja, kuten sähköposti-palvelin, file server, web-palvelin, samba-palvelin. Erityiset paketit sisältävät Bind9 ja Apache2. Ottaa huomioon, että Ubuntu desktop-sovellukset ovat keskittyneet käyttää isäntä kone, Ubuntu Server paketteja keskittyä mahdollistaa yhteydet asiakkaiden kanssa sekä turvallisuus.

Asennus

Ubuntu-Server-12.04-Install Kuva Luotto: Wikimedia

Koska Ubuntu Server puuttuu GUI, asennus poikkeaa Ubuntu-Desktop. Asentaminen Ubuntu Desktop on periaatteessa kuten mikä tahansa muu ohjelmisto asentaa. Mutta Ubuntu Server käyttää prosessi-driven valikon sijaan.

Ubuntu-Server-vs-Desktop-server-types Kuva Luotto: Linux-Palvelin Kuvakaappauksia kautta Flickr

Ubuntu Desktop vs. Ubuntu Server: Yhtäläisyyksiä

Kernel

Kun Ubuntu 12.04, sekä Palvelimen ja Työpöydän variantit käyttävät samaa ytimen. Aiemmin, Desktop ja Server käyttää eri ytimille. Koska molemmat Ubuntu Desktop ja Ubuntu Server työllistävät sama kernel, voit lisätä paketteja joko variantti. Tämä tarkoittaa, että vaikka default asennus vaihtelee, voit muokata Ubuntu maku, vastaavasti.

Joten saatat alkaa kanssa Ubuntu Server ja asentaa työpöytäympäristö, jos päätät et voi käyttää sitä päätön. Vaihtoehtoisesti, voisit alkaa Ubuntu Desktop ja lisätä tarvittavat paketit luoda palvelimeen. Koska Ubuntu Server ja Desktop jakaa ydin Ubuntu-ytimen, default asennus erot eivät estä tulevaisuudessa ohjelmisto-paketti asentaa.

Tukea

Vastaavasti tuki on siirtynyt julkaisu 12.04. Ennen Ubuntu 12.04 LTS, Desktop edition-versiot esillä kolmen vuoden tuki sykli. Heidän Palvelimelle kollegansa hyötynyt viiden vuoden tuki sykli. Mutta debyytti 12.04 LTS, molemmat vaihtoehdot muutti viiden vuoden tuki sykli.

Joka Sinun Pitäisi Käyttää?

Ottaen huomioon, eroja ja yhtäläisyyksiä, nyt tulee suuri kysymys: jos käytät Ubuntu Server Ubuntu Desktop? Niin kauan kuin olet käyttäen LTS-versio Ubuntu, joko Palvelimelle tai Työpöydälle pitäisi toimia server-ympäristössä. Tärkeimmät tekijät erottaa kaksi pysyvät GUI ja oletuksena paketteja. Silti Ubuntu core kernel tarkoittaa, että voit asentaa saman paketteja sekä makuja.

Kun Käyttää Ubuntu Desktop

Sinun tulisi käyttää Ubuntu Desktop, jos käytät tietokonetta päivittäin kuljettaja. Tämä sisältää parvi multimedia ja tuottavuus ohjelmisto. Siinä on GUI ja asennus on melko yksinkertainen. Lisäksi, voit asentaa server-ohjelmisto käyttää Ubuntu Desktop-palvelimen. I ajaa vähän virtaa (mutta lihaksikas computing valmiuksia) Lenovo ThinkServer TS140. Kun minun TS140 on päätön, käytän Ubuntu-Desktop. Arvostan vaihtoehto koukkaaminen seurata ja käyttää työpöydän ympäristö.

Tämä antaa minulle mahdollisuuden muuttaa minun palvelin osaksi kotiteatteri PC (HTPC) media server-combo. Koska voin käyttää Linux media server-ohjelmisto

7 Paras Media Server-Ohjelmisto Vaihtoehtoja Linux

7 Paras Media Server-Ohjelmisto Vaihtoehtoja Linux
Haluavat perustaa Linux-mediapalvelin? Jos sinun pitäisi aloittaa? Plex on hyvä vaihtoehto, mutta on olemassa vahvoja vaihtoehtoja, jotka kaikki olemme tarkastaneet auttaa sinua tekemään oikean valinnan.
Lue Lisää

kuten Plex ja Subsonic, default paketteja Ubuntu Server olleet etusijalla ympäristö. Olen jopa luonut Linux-palvelin peli

Kaikki Sinun Täytyy Rakentaa Pelin Palvelin, Linux

Kaikki Sinun Täytyy Rakentaa Pelin Palvelin, Linux
Sen perustamisesta lähtien, pelaamista on lähes aina ollut enemmän hauskaa kanssa useita pelaajat, käytäntö, joka on siirtynyt verkossa. Isäntä online-turnaus, sinun täytyy setup oma peli palvelin, Linux.
Lue Lisää

käyttämällä Ubuntu Desktop, ei Palvelin.

Kun Käyttää Ubuntu Server

Ubuntu Server on parasta käyttää palvelimia. Se saattaa tuntua itsestään selvältä. Mutta aivan kuten on olemassa rackmount ja torni-palvelimia, ei kaikki palvelimet ovat samat. Sinun pitäisi valita Ubuntu Server yli Ubuntu Desktop-jos aiot ajaa palvelimen päätön. Koska kaksi Ubuntu makuja jakaa ydin, kernel, voit aina lisätä GUI myöhemmin.

Lisäksi Ubuntu Server on paras erityinen lajikkeiden palvelimet, joissa paketit ovat mukana. Esimerkiksi, saatat harkita Ubuntu Server, kun luot sähköpostin palvelimen tai web-palvelin. Vaikka voit asentaa nämä paketit Ubuntu Desktop iterointia, Server sisältää monia default erikoistunut palvelimen asennukset. Siksi, mene vaihtoehto, joka on vähemmän työtä. Jos Ubuntu Server sisältää paketit, käytä Palvelimen ja asentaa työpöytäympäristö. Mutta jos ehdottomasti tarvitset GUI ja palvelimen ohjelmisto ei sisälly oletuksena Palvelin asentaa, käyttää Ubuntu-Desktop. Sitten yksinkertaisesti asenna ohjelmisto tarvitset.

Mitä Tarkoitusta Se Palvelee?

Lopulta, se ei ole niin yksinkertaista kuin käyttämällä Ubuntu Server-palvelin ja Ubuntu Desktop for desktop. Mieti tarpeitasi ja työtä perustamalla oman koneen. Jos käytät media server, Ubuntu Server saattaa olla ylimitoitettu. Työpöydälle tarkoitettu yleiseen käyttöön pitäisi ajaa Ubuntu Desktop. Kun käyttää Ubuntu Server on, jos paikka tulee.

Suurelta osin, teidän päätös keskuksia, joka vaatii vähemmän perustamiskustannukset. Mutta siellä on myös huomioon tuttuus. Jos olet perustaa palvelimen ja epämiellyttävä ilman GUI, käytä Ubuntu-Desktop. Luominen palvelimeen saattaa kuulostaa pelottava, ja tehdä kokeilu, jossa työpöytäympäristö voi tehdä vähemmän pelottava tehtävä.

Joka käytät ja mitä suosittelet: Ubuntu Desktop-tai Ubuntu-Palvelin?