Microsoft släpper XP Service Pack 3

0
22

Efter flera förseningar och en avbruten första lanseringen, Microsoft äntligen sparkar den tredje service-paketet för XP ut genom dörren.

Det är ett fall av déjà vu för Microsoft i dag efter releasen av det efterlängtade tredje service pack-versionen för Windows XP…….igen!

Service Pack-uppdateringen var ursprungligen släppas den 29 April, men ett kompatibilitetsproblem med Microsoft Dynamics RMS, retail management suite för företag, lett till att det drog i sista minuten.

Med all tydlig tanke, XP Service Pack 3 kommer nu att göras tillgängligt genom Windows Update och Microsoft Download Center.

Liknande problem har också funnit att påverka Vista Service Pack 1, som också drog från automatiska uppdateringar. Fördelning av Vista SP1 är också inställd på att fortsätta.

Kunder som använder Microsoft Dynamics blir varnade inte att hämta Service Pack, och bolaget har lagt ett filter på sin tjänsten automatiska uppdateringar för att förhindra att det laddas ner av misstag. Företaget säger att en fix för problem – som inte ska avslöjas är för närvarande i beta, men bör finnas tillgänglig i slutet av Maj.

Microsoft har hållit SP3 så låg profil som möjligt, att tona ned dess betydelse. Utgåvan beskriva det som “alla tidigare utgivna uppdateringar för operativsystemet, förutom ett litet antal nya uppdateringar. Windows XP SP3 inte kommer att avsevärt ändra Windows XP erfarenhet.”

Du kan hämta den här uppdateringen