I bilder: Den bästa av de bästa på Concorso d’Elegenza Villa d ‘ Este

0
36

Concours events always seem to be held in picturesque surroundings, and the Villa Erba and Villa ...

Concours händelser tycks alltid hållas i pittoreska omgivningar, och Villa Erba och Villa d ‘ Este sammanhang gör för en underbar och stödjande miljö.

(Credit: Concorso d’Eleganza Villa d ‘ Este)

Pressmeddelandet svartabörshajar Concorso d’Elegenza Villa d ‘ Este som “världens mest exklusiva skönhets-tävling för historiska bilar och
motorcyklar”, ett uttalande som speglar litet antal fordon som är valt för visning varje år. Detta år har bara 51 bilar och 41 motorcyklar och tävlar, det var verkligen det mest exklusiva, men det var också det mest eleganta, med deltagare, domare och publiken förtjust i att klä sig lämpligt för tillfället.

För dem som deltog på flera dagar, en fräsch, färgstark och rolig outfit var obligatoriskt. Du behöver bara att titta igenom de bilder att döma att se den anda som hela affären genomfördes … alla kan ha varit klädd till tänderna, men det var en avslappnad och rolig affär, med den bästa konstverk på planet på visa.

Vinnarna följa, men det finns massor av fler bilder i galleriet.

Trofeo BMW Group | Best of Show

“Best of Show” – Priset på Concorso d’Elegenza Villa d ‘ Este bedöms av juryn och känd som Trofeo BMW Group. Detta år gick det till 1957 Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo Coupé, stylad av Bertone, och presenteras vid Villa d ‘ Este av Corrado Lopresto, Italien. Sextio år tidigare i oktober 1957, samma bil som presenterades av Alfa Romeo på Autosalon Turin.

Coppa d ‘Oro Villa d’ Este | Best of Show genom allmän omröstning på Villa d ‘ Este

Bilen som röstats fram som “Best of Show” av allmänheten på lördag på Villa d ‘ Este har en märklig historia. Bilen var konstruerad och tillverkad 1935 av italiensk journalist, utgivare, designer och racer Giovanni Lurani Cernuschi, Åttonde Räkna Calvenzano (1905 – 1995) som höll på att bryta flera poster som kör bilen. Men det är nu 82 år, bilen är fortfarande i samma familj och presenterades vid Villa d ‘ Este av barnbarn till Cernuschi, Federico Göttsche Bebert, på bilden ovan i den röda racing kostym.

Trofeo BMW Group Italia |
Genom Allmän Folkomröstning på Villa Erba

Corrado Lopresto Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo var den största vinnaren på helgen, ta en seger i Klass G (Supergioiello: Lite Leksaker för Stora Pojkar), “best of show” och validering av domarna yttrande, bil vann även den offentliga award på Villa Erba.

Trofeo BMW Group Ragazzi |
framröstad av unga deltagare på Villa Erba

Alain Lecocq s 1932 Alfa Romeo 6C 1750 Gran Turismo Cabriolet av Castagna vann den populära omröstningen av deltagarna på Villa Erba som var yngre än 16 år gamla.

Design Award för konceptbilar Och Prototyper

genom allmän omröstning på Villa Erba

Renault koncept bilar är alltid fängslande “i köttet” och det var ingen överraskning att se Renault TreZor Elektriska Coupé från 2016 Paris Motor Show vinna denna klass.

Trofeo FIVA
För de bäst bevarade före kriget bil

Marco Gastaldi 1927 och Hispano-Suiza T49 Weymann Sport Saloon av H. J. Muliner vunnit denna utmärkelse. Det var i enastående form med tanke på att det har varit på väg i över 90 år.

Trofeo ASI
För de bäst bevarade efter kriget bil

Visas offentligt på Techno-Classica 2016 och Turin Motor Show i 1960, Abarth 1000 Bialbero Post Monoposto av Luca Bertolero alltid kommer att vara den mest iögonfallande bil av showen, med pokalen för bästa bevarade efter kriget bil också.

La Principessa på den bank på Monza. 1960, den bilen satt en massa rekord på den kända kretsen, inklusive 10.000 kilometer med en medelhastighet på 191 km/h (118.7 km / h).

(Credit: Piotr Degler)

Kallas “La Principessa,” bilen var designad av Pininfarina med vindtunneln på Turins Polytekniska för att uppnå en dra co-effektiv bara 0.20. Med en sådan låg dra och minimal tvärsnittsarea, du behöver inte en massa hästkrafter för att gå fort, och bilen är 100 hp 1000 cc fyrcylindrig motor gav det en otrolig högsta hastighet för tiden. Det ligger åtta hastighetsrekord på Monza i 1960. Bilen ägs nu av italienska Luca Bertolero.

Trofeo BMW Group Classic
för de mest känsliga restaurering

Utmärkelsen gick till 1948 Bentley MK VI Cresta Coupé designad av Pininfarina och ägs av Fred Kriz av Monaco.

Trofeo Rolls-Royce
för de mest eleganta Rolls-Royce

Det skulle vara omöjligt att argumentera med detta resultat som 1926 Rolls-Royce Phantom jag Brougham de Ville av Australiens Chris Meany har en visuell närvaro bortom allt du kanske har tidigare sett på hjul. Bilen var beställd av mannen av Woolworths arvtagerskan Maude Gasque för hans fru 1926.

Detta 1926 Rolls-Royce Phantom jag Brougham de Ville säljs på auktion under Bonham är 2016 Bond Street Försäljning och Bonhams ” vanliga extra fotografering dokumenterade bilen i detalj.

(Credit: Bonhams)

Som Charles Clark & Son innehavaren J. H. Barnett erinrade sig senare: “Som jag tror är ofta fallet med Amerikaner, denna gentleman ville ha en bil till sin fru som måste vara annorlunda än något annat, och även bättre. Han skulle inte föreskriva vad han ville, förutom att designen måste vara franska, och lämnade allt till mig, inklusive priset.”

Enligt Bonhams ” katalog notering för bilen, “inspiration för detta löst angivna kommissionen, Barnett besökte Victoria och Albert Museum (världens största museum som ägnas åt konst och design. Det han såg “en mycket härlig liten bärstolen som en gång hade tillhört Marie Antoinette, och som hade ett målat tak’.”

Som den sista Drottningen av Frankrike, Marie Antoinette är upprörande slöseri hjälpte till att katalysera revolutionen. Hennes barock preferenser som kännetecknar Slottet i Versailles kan tydligt ses i det inre av denna bil.

Trofeo Vranken Pommery
för bästa ikoniska bilen

Utmärkelsen gick till 1960 Ferrari 250 GT Berlinetta SWB Competizione av Pininfarina. Bilen visades från Monagesque Destriero Samling.

Trofeo Julius Baer
för bil som visar upp enastående hantverk från sin tid

Det är svårt att beskriva med en bild hur väl klar någon Ghia L 6.4 Coupe kom av fabriken, men det är verkligen häpnadsväckande att inspektera i detalj och begrunda utförande. Endast 26 någonsin gjorts och kunder som betalade så upprörande pris värda $13 500 ingår tre av Hollywoods ökända “Rat Pack” – Frank Sinatra, Dean Martin och Peter Lawford. Det är ingen överraskning att den handgjorda italienska bil bör vinna trofén för exceptionell hantverk. Denna 1962 modellen ägs av Jack Braam-Ruben i Nederländerna.

Trofeo Foglizzo
För bästa inredning och design

Tatra-77 betraktas allmänt som den första bilen har utformats med aerodynamiska principer i åtanke, efter att ha skrivits av en bil geni Hans Ledwinka i samband med Paul Jaray, en av de första aerodynamiska ingenjörer och mannen bakom aerodynamiken av luftskeppet Zeppelin. Ja, som händelser som spelas upp i domstolen efter WW2 föreslår, Ledwinka hade en stor hand i utformningen av Volkswagen Beetle.

Den strömlinjeformade Tatra 77 Salong Tomáš Hoferek hade soltak alternativ, en annan genial Ledwinka innovation integreras i bilen. Den omfattande hytt i bilen, läder säten och nytänkande i utformningen av nästan varje aspekt ingen tvekan påverkat domare.

Trofeo Auto & Design
för de mest spännande design

Utmärkelsen gick till 1966 Shelby Cobra 427 Roadster av Amerikanska Brendan M. Finn.

Trofeo Automobile Club di Como
för bil som drivs från längst bort

Under tidigare år har denna award har gått till bilar som har rest mycket längre än årets vinnare Edouard Mignon, som körde från Schweiz. Bilen är en 1962 Lagonda Rapide Touring Saloon.

Klass A: Hastighet Demoner – Uthållighet Pionjärer för den Gyllene Åldern

Denna klass skapades till att omfatta racing bilar från början av motorsport och redogöra för klassen nämner specifikt Gordon Bennett Cup, den klassiska Paris-centrerad raser som sparkade igång auto racing 120 år sedan.

Det var därför av stor intriger för att finna att två av de fem tävlande i klassen hade träffat innan på hallowed bankings av Brooklands banan i STORBRITANNIEN under början av 1930-talet. Det är den franska Omröstning 3/8 LC från 1920 och Bentley 4 ½ Liter från 1929 få bekantskapen efter 85 år.

1920-Omröstning 3/8LC av Alex Schaufler vann klassen och det är inte svårt att gissa varför när du anser att historien om bilen och den tyngd den förde till Villa d ‘ Este. Detta är bilen som vann det inledande “Gran Premio d ‘Italia” i händerna på superstar Jules Goux på September 4, 1921.

Med tanke på att du inte kan ha bilen som vann den första “Gran Premio d ‘Italia” och kom tvåa i klassen, “Nämner Ära’ gick till bilen som även vann den populära omröstningen för “best in show” Lurani Nibbio Ensitsiga.

Klass B: att Resa i stil runt om i världen

En klass syftar till att visa upp lyxiga och extravaganta bilar från före kriget. Som concours litteratur antyder, “Dessa kandidater var smidda i stil med deras tid och de är inte bara tillåtet att utstrålar en aura av dekadens, de måste sammanfattar det.”

Den mest dekadenta och därmed klassvinnare var detta 1930 Duesenberg Model J Konvertibla Berline av Murphy, som ägs av Ion Tiriac av Rumänien.

“Tala om Heder” i klassen gick till denna 1932
Lancia Dilambda Torped Sport av Carrozzeria Viotti, som ägs av Albert Kalimian.

Klass C: Hejdå Jazz, Hej Radio – full fart in i 1930-talet

Vi är inte säker på om den logiska grunden för denna kategori, så här är den officiella förklaringen av kategorin: “1932 -, bil -, radio lanserades på sin framgångsrika bana. Rytmisk harmoni uppmanas förarna att anta en mer snabb körstil. Denna klass visar hur de olika tillverkarna svarat på denna utmaning. Den fullständiga sortiment av svaren presenteras här omfattar överväxel växellåda, strömlinjeformad kaross och överladdade motorer.”

Klass vinnare
var Alain Lecocq s 1932 Alfa Romeo 6C 1750 Granturismo Cabriolet av Castagna, samma bil som vann rösterna från unga deltagare
på Villa Erba.

Hedersomnämnande i denna kategori gick till 1934 Tatra 77 Strömlinjeformad Saloon.

Klass D: Snabbare, Tystare, Smidigare: Heroes of Jet Ålder

Denna klass är utformade för att föra samman sportbilar av post-WW2 tid, och det är därför ganska passande att den vinnande bilen i klassen var Fiat 8V Supersonic Coupé av Ghia, skrev vid en tidpunkt då supersonic var det senaste modeordet för modernitet och prestanda tack vare Chuck Yeager första supersonic flight.

Den Ghia ‘ s underbara “supersonic” design visades för första gången på 1954 Turin Motor Show och blev så småningom används i begränsade mängder på Fiat, Jaguar och Aston Martin bilar. Detta 1953 8V Supersonic som ägs av Lennard Schouwenburg i Nederländerna är en av 114 Fiats byggd med futuristisk design.

“Tala om Heder” för denna kategori gick till denna 1947
Bentley Mk VI Drophead Coupé av H. J. Mulliner, som ägs av Norbert Seeger av Liechtentein.

Klass E: Grand Tour Fortsätter: 40 År

Denna kategori är klart om lyx och hastighet, och det var en ganska säker quinella av Ferrari och Mercedes som tog de två första platserna i den klassen. Klass vinnare var detta 1955 Ferrari 250 Europa GT Speciale av Pininfarina, som ägs av Audrey & Martin Hälsning i Usa.

Hedersomnämnande i denna klass lämpligt sätt gick till en 1955 300 SL Gullwing Mercedes-Benz, detta som ägs av Andries Meuzelaar av Belgien.

Klass F: Snabb och Flamboyant: Playboys ” Leksaker

Det här är kategorin för mycket snabba och dyra bilar, racing bilar efter vägen och bilar som ser lika snabba som de är. Än en gång, du kanske har gissat namnen på vinnarna. En 1968 Lamborghini Miura P400 av Bertone coupé (som ägs av Jean-Pierre Slaviska Schweiz) vann klassen …

… medan hedersomnämnande gick till 1957
Ferrari 250 GT California Spyder Prototyp som ägs av Amerikanska Robert Biskop.

Klass G. Supergioiello: Lite Leksaker för Stora Pojkar

Konkurrenterna i den här klassen var alla låg produktion sportbilar, med fyra av de sju klass aktörer att vara unika, och mest omfångsrika produktion är bara 21 enheter. Med tanke på att läsaren har redan sett att domare utsedd till “best of show” till 1957 Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo av Corrado Lopresto, är det ingen överraskning att bilen var klassens vinnare du också.

“Tala om Heder” i denna klass gick till 1955 Fiat 8V Berlinetta av Vignale, presnted på Villa d ‘ Este 2017 av Jan De Regu av Belgien.

Klass H: Formats av Hastighet – Racing genom Decennierna

En klass dedikerade till att konkurrensen bilar stylad av världens mest skickliga stylister för att skära genom vinden snabbare än sina konkurrenter. Vinnaren som kom från ett mycket hett område av deltagare i denna klass var det ovan 1958 Maserati 300S Öppna Tvåsitsiga stylad av Fantuzzi och presenteras på Villa d ‘ Este av Andreas Mohringer.

“Tala om Heder” i denna klass gick till 1960
Abarth 1000 Bialbero Post Monoposto designad av PininFarina och presenteras på Villa d ‘ Este av Luca Bertolero. Bilen vann även den bäst bevarade efter kriget bil ovan.

Trofeo BMW Group | Best of Show Concorso di Motociclette

Detta 6 hp Puch 250cc singel är inte din traditionella “Best of Show” motorcykel, men det passar temat för Concorso årets perfekt och det var äkta på alla sätt. Presenteras av italiensk motorcykel-collector Max Reisch, cykel användes av hans far, Peter Reisch, att resa från Wien till Mumbai i Indien 1933 med en passagerare. Reisch och passagerare Herbert Tichy som omfattas 13 000 kilometer, över Balkan, Turkiet, Syrien, Irak, Iran och Japan på väg till Indien resan dokumenteras i en bok med titeln Indien: Den Skimrande Dröm.

Vi kommer att täcka de 41 motorcyklar i Concorso di Motociclette i morgon.