HTC lanserar Windows Mobile 6.1 Touch Diamond

0
25

Orange för att vara första UK-nät för att kunna erbjuda HSDPA-kan “iPhone-killer”.

Mobiltelefon tillverkaren HTC kommer att vara först på marknaden med en Windows Mobile 6.1 handen när det lanserar HTC Touch Diamond i STORBRITANNIEN nästa månad.

Telefonen, som har en touch-känslig skärm, 3D-gränssnitt och både HSDPA och HSUPA mobila anslutningar, kommer att starta först på Orange nät i STORBRITANNIEN. Telefonen kommer också att skicka med ett anpassat webbläsare som HTC tror kommer att avsevärt öka luren, vände sig till både konsumenter och företag, med tillägg såsom möjligheten att skala text automatiskt till valt zoomnivå och sidor att ändra inriktning från stående till liggande, beroende på hur telefonen är innehas.

Andra förbättringar inkluderar en 2,8 tums skärm som erbjuder en nära utskriftskvalitet när du visar bilder och andra bilder, och en skräddarsydd YouTube-applikationen för visning av video. Telefonen skickar även med Google Maps för platsen och trafikinformation. HTC har också förbättrat den mobila e-postprogram som medföljer telefonen, till exempel genom att lägga till lätt växla mellan e-postkonton. Handenheten kommer att arbeta med affärs-e-post-konton körs på Microsoft Exchange-Server med Direct Push-teknik.

Enligt Peter Chou, vd för HTC Touch Diamond sätter standarden som andra telefoner som släpps i år kommer att få möta. Medan 2007 var det år touch-teknik, 2008 kommer att bli året då mobila surfande kommer verkligen mogen som en ansökan.

“Detta är året då det mobila internet kommer att bli riktigt användbar. Vi har försökt att göra internet tillgängliga med bara en knapptryckning, och att återskapa känslan av att vara på en stationär dator,” sade Chou. Företagen kommer att dra nytta av att kunna springa ett mycket bredare utbud av webb-baserade applikationer direkt på telefoner som Touch Diamond samtidigt som användarna kommer att kunna dra nytta av att använda de flesta av telefonens funktioner med bara en hand. Den förbättrade webbläsare teknik kommer att läggas till i HTC telefoner företag under de kommande månaderna, sade Chou.

Orange förväntas starta Touch Diamond gratis på vissa kontrakt, samtidigt som den osubventionerade, SIM-fri telefon kommer att kosta runt € 500 (£395).