HP blir extrem med förvaring

0
24

HP StorageWorks lanserar flera petabyte system för Web 2.0 och andra krävande företag.

HP StorageWorks har idag tillkännagivit ett nytt förvaringssystem för de mest krävande företag.

En enda 9100 Extrema Data Storage System (ExDS9100) kommer att skala till 820 terabyte, men genom att lägga till programvara eller med hjälp av open-source verktyg, systemet är skalbart på flera petabyte, fast sa.

Systemet är inriktat på Web 2.0 företag, såsom sociala nätverk, såväl som digitala medier företag och stora, krävande företag, såsom olja och gas, forskning, säkerhet och medicinsk avbildning, Michael Callahan, chief technologist av HP StorageWorks NAS division, sa DET PRO.

“De uppgifter som i sig inte är extrema – det är ofta bilder av kattungar och saker,” förklarade han. Men lagringslösningar för sådana företag måste vara flexibla, tillförlitliga och omedelbart skalbar, sade han. “Ett gemensamt tema är att öka behovet av petabyte lagring på ett effektivt paket, [som är] kostnadseffektiv, enkel att hantera och skalbar.”

Network attached storage (NAS) – systemet har en unik file system, som StorageWorks som erhållits i deras förvärv av PolyServe förra året, och körs på HP: s bladservrar. Systemet kommer att låta användarna sätta sin egen programvara direkt på en lagringsenhet, öka svarstider.

En bas systemet har tre lager “block” som körs av fyra bladservrar. Alla så kallade block har 82 enheter i sju rack enhet utrymme, RAID 6 är skyddat med dubbla styrenheter. Varje disk har en terabyte utrymme, så att ett grundläggande system skulle erbjuda 246 terabyte raw. Det kan skala till en summa av 10 block och 16 blad. Den virtualiserade blad kan läggas oberoende av fler skivor, öka prestanda.

Tidigare har företag som behöver sådan tech skulle ha en skräddarsydd lösning skapas. Callaghan sade ExDS9100 kommer att vara en komplett lösning, som kan snabbt rullas ut. Det är för närvarande i bruk av online-foto-business Snapfish – som HP äger – att hantera fem miljarder bilder som kräver lite sex petabyte på lagring.

Den ExDS9100 kommer att finnas tillgänglig under fjärde kvartalet i år, till en kostnad på under två dollar per gigabyte, Callahan sagt.