Gröna agenda för att höja IT-utgifterna

0
36

En av tre Cio: er förväntar sig budgetar för att växa som företag fokusera på att förbättra hållbarheten.

Miljöarbete förväntas leda till en ökning i utgifterna för teknik, som företag i syfte att minska sina koldioxidutsläpp och införa nya arbetssätt.

En undersökning av BRITTISKA teknik ledarna visar att två av fem företag planerar att öka användningen av videokonferensteknik, medan mer än hälften av personalen är villiga att arbeta på distans för att hjälpa sin arbetsgivare uppfylla miljömål. På samma gång, 43 procent av Cio: er är villiga att betala mer för utrustning och tjänster från “hållbar” leverantörer.

Företagen allt mer se online-verktyg för samarbete som ett miljövänligt sätt att förbättra verksamhetens produktivitet, samtidigt som videokonferenser används mer och mer som ett sätt att minska risken för affärsresor. Teknik säljaren Cisco uppskattar att dess egen interna användningen av videokonferens har minskat kostnader för resa med omkring $100 miljoner (£49 miljoner euro).

Företagen är också allt mer sannolikt att tro att miljövänliga affärsmetoder kommer också att förbättra lönsamheten. Bättre arbetssätt nämndes som en fördel med 37 procent av IT-cheferna, och 58 procent tror att en grön agenda kommer att spara pengar. Hållbara affärsmetoder också spela en växande roll i att attrahera och behålla personal, bland annat i DET.

“Cio: er är mycket engagerade i att driva den gröna agendan. Allt Cio: er är på en grön rådet eller fungera som en grön ambassadör,” sade David Meads, operativ chef för Cisco i STORBRITANNIEN och Irland. “Hållbarhet är mycket en styrelsenivå fråga, men IT-avdelningar är så mycket folk som kan köra det, tillsammans med avdelningar såsom HR. Om du tittar på tekniker som unified communications, dessa är både hållbar och bidrar till att förbättra lönsamheten.”

Undersökningen, som genomförts av Vanson Bourne och YouGov för Cisco tittade på den roll DET gäller att åstadkomma en hållbar verksamhet. Så många som 61 procent av Cio: er säga att hållbarhet är en viktig fråga för dem, och i ett av fyra företag, leder DET “gröna” initiativ.

Men detta står i kontrast med andra nyare forskning som funnit att DET huvuden var ofta ignoreras när det kom till att rita upp en miljövänlig politik.