Google Doodle feirer dronningen av svingete arkitektur

0
33

Gone but definitely not forgotten: Zaha Hadid

Borte, men definitivt ikke glemt: Zaha Hadid

(Credit: Google)

Selv om hun døde for over et år siden, Zaha Hadid er fortsatt en svært viktig figur i arkitektur. Med dette i tankene, Google har bestemt seg for å hedre henne med en av sine Kruseduller, som gir en mulighet til å reflektere over noen av hennes fantastiske prestasjoner.

På denne dagen tilbake i 2004, Hadid var den første kvinne til å bli tildelt Pritzker Architecture Prize – uten tvil den mest prestisjefylte prisen arkitektur – og hun var også den første kvinnen til å bli gitt Royal Gold Medal av Royal Institute of British Architects (RIBA), kort tid før sin død.

For en Irakisk-født Muslimsk kvinne å bli hyllet som dette er ingen liten prestasjon i en bransje i stor grad dominert av menn.

Som vi allerede har utforsket i større dybde, Hadid ‘ s karriere var ikke uten sine feiltrinn, men noen vil hevde sin plass som en av de viktigste arkitektene i sin generasjon. Hun var alltid på sitt beste designe store, prangende offentlige bygninger og høy-poeng inkluderer Roma er MAXXI: italiensk National Museum of 21st Century Arts, London Aquatics Center, og den Guangzhou Opera House, alle som utstillingsvindu arkitekt særegne futuristisk avrundet stil.

Google Doodle seg selv skildrer hva er, etter vår mening, Hadid største arbeid, Heydar Aliyev-Senter i Baku, Aserbajdsjan.

Med en kompleks space frame-system som støtter bygningen er feiende form og åpne interiøret, det er en fantastisk pause fra Aserbajdsjan er imponerende Sovjetisk arkitektur.

Ser til fremtiden, Zaha Hadid helt ser lite sannsynlig å dø med sin eier. Hennes faste Zaha Hadid Arkitekter fortsetter å lansere nye prosjekter regelmessig mens ledet av partner Patrik Schumacher. Selvfølgelig, motehus som Gucci har fortsatt etter døden av grunnlegger og gikk videre til enda større økonomisk suksess, men om ZHA kan gjøre det samme, gjenstår å se.

Hvis du ønsker å sjekke ut hennes tidlige arbeider i nærmere detalj, Google ‘s Cultural Institute har mange av hennes tegninger på nettet og Google Earth’ s interaktive utstillingen inkluderer flere av sine bygninger.

Kilder: Google, ZHA