Flicka nördar saknar goda förebilder

0
20

Unga kvinnor älskar tech, men undvika att ta upp det som en karriär på grund av en avsaknad av starka kvinnliga förebilder forskning har funnit.

Tjejer älskar teknik men behöver DET för kvinnor att se upp till för encouragment, en studie har föreslagit.

Nästan tre fjärdedelar av de flickor som blev tillfrågade sade att STORBRITANNIEN saknar kvinnliga förebilder i branschen, lämnar dem utan att de känner att de kan se upp till, enligt Dubit undersökning av 1 000 personer i åldern 11 till 16.

Forskningen har skett på uppdrag av Research in Motion (RIM), skaparen av BlackBerry Kvinnor och Utmärkelser Teknik, som lanserades förra året för att lyfta fram kvinnliga förebilder i en sektor där under en femtedel av yrkesverksamma kvinnor.

En överväldigande 90 procent av de flickor som blev tillfrågade sade att de tyckte att tekniken var cool, med 38 procent säger att de talar om ämnen som sociala nätverk och mobila telefoner med sina vänner på en daglig basis.

Men bara 28 procent har funderat på att ta upp en karriär relaterade till teknik, jämfört med 52 procent av deras manliga motsvarigheter.

Charmaine Eggberry, vice vd och vd för RIM i EMEA, sa att det var “viktigt att skapa och lyfta kvinnliga förebilder inom teknologi-branschen och ge unga kvinnor som väljer sina karriärvägar, tillgång till deras inspirerande historier.”

Inom båda könen, men 43 procent av de tillfrågade att de inte skulle fungera i den högteknologiska sektorn, eftersom det inte var spännande, medan 30 procent sa att det var “alltför nördigt” för dem. Och 43 procent svarade att de helt enkelt inte lära sig tillräckligt mycket om branschen i skolan från sina studie-och yrkesvägledare.

Men hög lön brukar tjänas in av DEN yrkesverksamma kan vara ett drag, eftersom tre fjärdedelar av de flickor och pojkar som ingick i undersökningen svarade en stor lön skulle vara nog för dem att ta en titt på en karriär i branschen.

“Det finns fortfarande en brist på förståelse om fenomenala möjligheter till en karriär i eller i samband med tekniken har att erbjuda,” sade Eggberry. “- Teknik, industri och nuvarande anställda i den sektorn måste arbeta tillsammans för att lyfta fram de stora möjligheter som it-jobb kan ge.”