Englands äldsta privata bank lägger ut DET

0
28

Gammalt och nytt möts som C Hoare & Co, en bank som går tillbaka till 1600-talet, tecknar ett outsourcing-avtal med ledande global leverantör av IT-tjänster Capgemini.

C Hoare & Co, som sägs vara Englands äldsta privatägda bank, har tecknat ett femårigt outsourcingaffär med Capgemini för att vara värd för sin IT-infrastruktur.

Affären kommer att påbörjas i juni efter en kort övergång, där bankens viktigaste IT-maskinvara kommer att flyttas från sitt huvudkontor i Fleet Street till en UK-baserade Capgemini data centrum.

Det har hävdats att ett antal IT-leverantörer har utvärderats, men som Capgemini bäst skulle förbättra kostnadseffektiviteten av IT-stöd, att ge tillgång till kompetens, och göra det möjligt utrymme i sin gamla Fleet Street högkvarter för att användas för andra verksamheter.

“Vår styrka som en bank ligger i vår tillhandahållande av förstklassig personlig service till våra kunder som backas upp av höga nivåer av effektivitet och goda data,” sade Alexander Hoare, vd för C Hoare & Co.

“Vi är övertygade om att arbeta med Capgemini kommer att bibehålla och förbättra DEN service som ger en viktig grund för vårt arbete.”

Banken grundades år 1672 och har känt tidigare kunder däribland Samuel Pepys, Lord Byron och Thomas Gainsborough. Det var först på “logga av den Gyllene Flaska” i Cheapside, men flyttade till sina nuvarande lokaler i Fleet Street i 1690.

Banken gör en stor sak av att vara ett familjeföretag med långsiktiga kunder, men det uppger på sin hemsida att sofistikerade teknik är en viktig del av den moderna banken. Det som nu sysselsätter 250 personer, med en balansräkning på över £1 miljard euro.

Nyligen Capgemini har tecknat ett £23 miljoner itu med ståltillverkare Corus och 2007 totala intäkter kom till â’8,7 miljarder euro (£6,8 miljarder).