En fjerdedel av DET fagfolk har slått ned jobber over fleksibel arbeidstid

0
27

De fleste IT-arbeidere ønsker å arbeide fleksibelt og deres jobber er spesielt godt egnet til slike ordninger, ifølge en ny undersøkelse.

En fjerdedel av DET fagfolk har slått ned en jobb fordi det ikke tilby fleksibel arbeidstid, ifølge forskning ved rekrutterere IT-Jobb Styret.

Selv om 93 prosent av slike arbeidstakere ønsker muligheten til å jobbe fleksibelt, nesten halvparten tror de vil bli nektet av deres selskap. Nesten tre fjerdedeler av de spurte har aldri blitt tilbudt sjansen til å prøve fleksibel arbeidstid.

“Veldig arten av den teknologien som disse ansatte er ansvarlig for å implementere og vedlikeholde krever ofte at de er på hånden utenfor vanlig ni til fem, så vel som gjør dem i stand til å arbeide eksternt,” sa Ray Duggins, administrerende direktør for DEN Jobben Styret, i en uttalelse. “Som de fleste av respondenter, er DET stillinger er derfor ideell til en fleksibel arbeidstid struktur.”

Halvparten av respondentene forventet fleksibel arbeidstid ordninger ville forbedre deres arbeid-liv balanse, mens 13 prosent trodde det ville gjøre dem mer produktive.

Men 10 prosent er redd de vil bli stemplet som en bråkmaker hvis de spurte om muligheten til å prøve å jobbe hjemmefra eller jobbet i ulike timer.

“Det er viktig at arbeidsgivere innse at det er en lyd business case for tilby muligheten til fleksibel arbeidstid – langt fra å være bråkmakere, og mange ansatte føler de er mer produktive hvis de har flere valg i den faktiske ganger de arbeider,” sa Duggins.

Og som barneministeren Beverly Hughes sa i en tale tidligere i år, IT-eksperter tror ikke folk med barn er de eneste med rett til å arbeide fleksibelt. Nesten tre fjerdedeler av de spurte sa at alle ansatte skal ha denne retten.

Under nylig oppdatert regelverk, alle med et medmenneskelig ansvar, slik som et lite barn eller syk slektning, kan be om fleksibel arbeidstid ordninger.