En enorm tillväxt prognos för mobila ad utgifterna

0
22

En ny rapport från analytiker prognoser årlig tillväxt på över 40 procent som handen förbättringar erbjuder kostnadseffektiv kommunikation strömmar.

Juniper Research uppskattar att den totala årliga reklam spendera på mobila tjänster kommer att överstiga $1 miljarder kronor (500 miljoner pund) för första gången under 2008.

Det är också att vi under året kommer att uppgå till 1,3 miljarder dollar (£650 miljoner euro), för att stiga till nästan $7,6 miljarder kronor (£3,8 miljarder euro) av 2013. Detta motsvarar en genomsnittlig årlig tillväxt på 42 procent.

Förutom att sms: a eller SMS-meddelanden, Mobil Reklam, Leverans-Kanaler, Strategier Och Prognoser 2008-2013 rapport sa olika andra mobila tjänster har ökat i popularitet, inklusive ringsignaler, spel, videoklipp och – senast – streamas och sända video och full koll nedladdningar av musik.

I kombination, slutsatsen är att dessa olika typer av innehåll ger en enorm möjlighet för reklambranschen.

Dr Windsor Holden Juniper Research chefsanalytiker och rapportens författare anges att högre hastighet nätverk och nya generationens mobiltelefoner skulle köra den ökande användningen av mobil reklam.

3G-tjänster gör det möjligt för många av de mer attraktiva former av mobil underhållning, bland annat mobil-TV, video, online-spel och full-spår musik, enligt rapporten. Och ett innehåll som är mer attraktiva för konsumenterna är också mer attraktiv för annonsörer, vilket ger ytterligare möjligheter, inklusive pre-roll och post-roll mobil-TV-reklam och rikare i-innehållet reklam.

Senaste tillbehör till telefoner kommer att ge större möjligheter för annonsörer med funktioner som MMS-stöd, WAP 2.0 webbläsare och hi-resolution-skärmar som möjliggör överföring av mer multimedia annonsens innehåll.

“Reklam modell på mobilen är i ökande grad är uppbyggda kring en modell enligt vilken konsumenter som faktiskt kommer att opt-in för att reklam-tjänster om de är tillräckligt övertygad av erbjudande”, sägs det, att lägga vikt till dess förutsägelse om att istället för att spendera budgeten på tv-reklam, som konsumenterna vill undvika, annonsörer har möjlighet att styra sin konsumtion till annonser som konsumenterna har valt att ta emot.