Eksperter kastet tvil over elektronisk stemmegivning i STORBRITANNIA valg

0
20

Pilot ordninger for å tillate stemmegivning via telefon og internett får gå foran for 3 Kan meningsmålinger, men NORGE vil oppleve samme security problemer som OSS, ifølge ekspert.

Bekymringer er montering over elektronisk stemmegivning ved årets kommunevalg med sikkerhet eksperter hevder at kontroversen som omsluttet OSS valg kan også skje i NORGE.

Tolv pilot ordninger i England vil være i drift for valget av 3 Kan og vil ta i bruk elektronisk stemmegivning via internett eller telefon, så vel som tidlig stemmegivning på eget valglokalene og elektronisk opptelling av stemmene.

I prøveordningen områder, velgerne vil være nødvendig for å gi en signatur før du mottar en stemmeseddel. De vil også få lov til å stemme i hvilken som helst valglokale i prøveordningen området på polling dag.

Den valgkommisjonen vil vurdere hver pilot og publisere en rapport om piloter i August dette året. Men Brian Sjakk, chief scientist i programvare sikkerhet fast Befeste Programvare sa at elektronisk stemmegivning kan være åpne for misbruk.

“Etter kontroversen som e-stemmegivning har forårsaket i OSS, det er overraskende at NORGE synes å følge en lignende bane,” sa Sjakk. “Som med alle elektroniske system, e-stemmegivning maskiner kan være gjenstand for programmeringsfeil og skadelige inngrep.”

Han sa at bevis i OSS tydelig viste at de stemmeberettigede maskinen sertifiseringsprosessen er feil, “hvordan kan enhver borger forventes å stole på dette nye systemet?” sa Sjakk.

Han sa at da ville det umulig å lage maskinvare eller programvare som er fri for defekter som kan føre til misbruk og manipulering av systemer det var viktig å bygge systemer som inkluderte et revisjonsspor som kan kontrolleres velgerne selv.

“Hvis de stemmeberettigede systemet i seg selv er usikre, så blir også landets politiske mandat,” sa Sjakk.