Digital divide koster eldre mennesker jobber

0
21

Alder Bekymring lanserer Digital Inkludering-Nettverk for å bidra til å gi eldre mennesker et bedre IT-kompetanse.

Eldre mennesker er å bli utelatt av den digitale revolusjonen og det koster dem jobber, ifølge ny forskning fra Alder Bekymring.

Lobby-gruppe blir eldre mennesker som ikke vet hvordan de skal bruke en datamaskin, finne at 70 prosent mener arbeidsgivere foretrekker å ha ansatte med IT-kompetanse.

Men bare én av fem arbeidstakere i alderen 50 til 59 har hatt DET training nylig, mens man i tre 25 til 49-åringene har hatt de siste IT-opplæring, Alder Bekymring sa. Ifølge offentlige tall levert av veldedighet, to av tre eksisterende arbeidsplasser og ni av 10 nye jobber krever IT-kompetanse.

For å hjelpe kamp gap, Alder Bekymring i dag lansert UK-wide Digital Inkludering Nettverk.

“I en verden som er stadig mer avhengig av informasjonsteknologi, er det viktig at vi sørger for at eldre mennesker ikke er tatt ut,” sa James Purnell MP, avdeling for arbeid og pensjoner statsråd med ansvar for e-forvaltning, ved lanseringen. “Det er like viktig at vi utfordrer stereotypier om eldre mennesker som trenger å være redd for ny teknologi – populariteten av på internett med ‘sølv surfers’ viser at det slett ikke er tilfelle.”

Nettverket, som er støttet av BT, vil hjelpe 850,000 folk får DET trening i løpet av de neste fem årene.