DET PRO Podcast: När robotar attack

0
19

Denna vecka diskuterar vi härjande mugg-smashing robotar, planer på PC-tillverkare för att hålla sälja Windows XP, vi titta på vem som IT-branschen har röstat för i London val och ett tillslag på tillgång till data på HM Revenue and Customs.

IT-PRO-teamet sitter ner för en diskussion om veckans nyheter.

Nicole berättar om sin senaste erfarenhet med Intel och dess killer robotar. OK, de ville inte döda någon, men de gjorde ett bra jobb med att släppa några muggar. Ännu viktigare, det var en demonstration av de framsteg som görs inom robotik.

Den politiska sympatier för laget också dyka upp när vi diskuterar en undersökning till vilken av London Mayoral kandidater var röstningen bästa bland bloggare och forum användare, innan vi på att diskutera hur stora PC-tillverkare planerar att fortsätta försäljningen av Windows XP bortom den 30 juni cut-off-data som fastställts av Microsoft.

HM Revenue and Customs har börjat inta en hård linje på data säkerhet – vi förklara varför och hur. Och för att avsluta, vi passerar en varning om en potentiell säkerhetsbrist som omfattar SQL Server.

Du kan ladda ner DET PRO Podcast här, eller sök efter DET PRO Podcast på iTunes.

Förra veckans podcast är tillgänglig för nedladdning genom att klicka här, eller via iTunes.