Den største teknologien i 2016 er her allerede

0
23

Vi trenger ikke å vente for neste store tingen som det er allerede her, i henhold til Alan Lu…

Folk tror at DEN beveger seg utrolig raskt, og i mange måter, det gjør det. Bærbare pc-er, Pc-er, servere og smarttelefoner i dag er en størrelsesorden mer kapabel enn deres ekvivalenter for bare to år siden, never mind fem år eller for et tiår siden.

Men for mange, teknologi ikke gå fort nok. Den raske veksten og fremveksten av DET fører til at flere og flere mennesker ønsker
“Den Neste Store Tingen” nå.

Problemet er at “Den Neste Store Tingen” er en mangelvare med mange av de oppskrytte nye teknologier 2015 ikke helt å leve opp til forventingene. Smartwatches ikke har vært masse-markedet suksess alle trodde de ville bli. Konvertible, avtagbar laptop-nettbrett hybrider fortsette å være bare beskjedent populære, i beste fall. Koblet hjem IoT produkter være forbeholdt tidlig adopters. Big data er, for det meste, egentlig bare tilgjengelig til store, dype sikret multinasjonale selskaper.

Feilen egentlig ikke ligge med maskinvare beslutningstakere og programvare utviklere om. Det er at våre forventninger har blitt litt urealistisk. Den aller første Pc-er på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet endret seg i løpet av historien. World Wide Web upended vår økonomi, vårt sosiale interaksjoner og vår kultur i dyp, pågående og uventede måter. IPhone og
dens etterfølgere dramatisk endret måten vi tilgang til internett ved å sette den i våre lommer som gir opphav til, for bedre eller verre, tjenester som Uber og Knusk.

Disse slags dyptgripende endringer bare kan komme sammen i løpet av noen år – kanskje en gang eller to ganger i et tiår. Men vår grådig, nyhet-krevende tankegangen nå petulantly krav og forventer at slike dramatiske skifter hvert år, noe som ikke er realistisk eller bærekraftig.

Jeg, derfor spår, med alt dette i bakhodet, at den største teknologier av 2016 vil ‘bare’ bli bedre versjoner av hva vi allerede har. Vitenskap og teknologi flytte i juddery, gradvis stopper og starter heller enn den dramatiske sprang at redtops og blacktops ville har du tror. Så ikke forvent dramatisk lenger smarttelefon eller batterier
plutselig mer pålitelig, raskere bredbånd i de dypeste, mørkeste landlige shires. Raskere prosessor, bedre kamera, mer allsidig porter, forbedret programvare og mer pålitelige tjenester er små, men ikke mindre viktig er gaver som vi ikke kan avvise eller ta det for gitt.

Med mindre noen finner opp transporter, first quantum PC eller massemarkedet nevrale-kontrollerte VR-systemer umulig å skille fra det virkelige liv i året som kommer. I så fall vil jeg se veldig dumt og alle spill av.