Auktion webbplatser skys av online-shoppare

0
20

eBay och andra online-återförsäljare falla offer för den ekonomiska avmattning som köpkraft faller med fyra procent.

Antalet hushåll i STORBRITANNIEN med auktionssajter har sjunkit under de senaste sex månaderna, enligt forskning från Punkt Ämne.

I en serie av användaren bredband undersökningar, Punkt Ämne fann att människor som “normalt” att köpa produkter från auktionssajter som eBay har sjunkit med fyra procent till 54 procent sedan juni 2007.

När ifrågasatte om särskilda inköp, i motsats till de “normala” beteenden på internet – det vill säga konsumenter som köpt en eBay-auktion eller posten de senaste tre månaderna – drop i-auktion webbplats inköp var så mycket som nio procent.

Andelen människor som handlar på nätet har varit oförändrad under perioden och ligger på en relativt hög 69 procent, även om antalet människor som påstår att spendera ingenting alls på nätet från månad till månad har också stigit till nästan 12 procent.

Trots online försäljning av leksaker ökade med tre procent till 14 procent och underhållning och sport biljetter går upp med en procent till 23 procent sedan juni förra året, online-försäljning av andra konsumtionsvaror har inte. Försäljning på nätet för datorer, programvara och hemelektronik har fallit och kommer säkert komma som en skarp varning till andra online-återförsäljare under en tid av global ekonomisk osäkerhet

Pamela Varley, en analytiker vid Punkt Ämne sa att det var lämpligt att vara försiktig.

“Det är lätt att få transporteras tillsammans med entusiasmen för en dynamisk försäljning kanal som internet, men det är viktigt att beakta gränserna för vad som är möjligt.

“Det verkar som om taket har nåtts under de nuvarande förhållandena och återförsäljare kommer att behöva se sina affärsmodeller för att spegla denna verklighet. Historiskt sett har detta inte alltid varit fallet,” Varley sagt.