40 top-tier företag som hotas av hackare

0
21

Internet security fast Finjan upptäcker att drygt 1,4 GB data från privatpersoner, företag och organisationer är att ligga på en Crimeserver

Affärs-och personliga uppgifter stulits från infekterade Datorer är att bli innesluten av en server som kontrolleras av hackare, en ny rapport har avslöjats.

Finjan, leverantör av secure web gateway-lösningar, har funnit att mer än 1,4 GB av data, som består av 5, 388 unik logg-filer är att ligga på en Crimeserver kör ett kommando och kontroll av ansökan.

De komprometterade uppgifter i fråga har kommit från hela världen och innehåller information från privatpersoner, företag och organisationer som vårdgivare. Den information som finns att patienten information, bank kundens data, business-relaterade e-postmeddelanden och fångade Outlook-konton som innehåller e-post meddelande.

Frågade om han var överraskad av resultaten, chief technical officer på Finjan Yuval Ben-Itzhak säger att även business-relaterade brott var ovanlig denna typ av kriminella metoder är på väg att bli vardagsmat.

“Vi var mer förvånad över den del av verksamheten som-data som var tillgängliga. Vi brukar hitta en hel del enskilda dataintrång, så är detta en mycket intressant utveckling. Denna typ av sak är säkert på att bli vanligare. Men det är inte bara dator kunniga människor som vet hur man tillgång till denna information. Din genomsnittliga personen kunna samla in dessa uppgifter genom kommandot och styra program, också.”

Finjan fann att servern innehöll information på 40-top-tier globala företag. Totalt denna består av 232 loggfiler från STORBRITANNIEN, liksom 571 från OSS, 621 från Tyskland, 322 från Frankrike, 308 från Indien, 150 från Spanien, 86 från Kanada, 58, från Italien till 46 från Nederländerna och 1,037 från Turkiet.

Enligt Finjan Skadlig Kod Research Center (MCRC), att de upptäckt en Crimeserver som används som ett kommando och kontroll av skadliga program som exekveras på infekterade Datorer. MCRC fann också att Crimeserver användes som en “släpp-site” för privata information skördas genom att Crimeware.

Dessa uppenbarelser är av särskilt intresse, eftersom stulna uppgifter som var kvar oskyddad på Crimeserver. Utan begränsningar av tillgången eller kryptering av data har varit fritt tillgängliga för potentiella kriminella element.

Finjan har redan över 40 anmälda till internationella finansiella institut som är belägna i Europa, USA och Indien, liksom de globala brottsbekämpande organ.

Ben-Itzhak sade att hans företag är resultaten visade att det var behovet av bättre förebyggande åtgärder.

“Crimeware infekterade Datorer är ett allvarligt problem som kräver förebyggande åtgärder eftersom det är inte längre bara en teknisk IT-problem.

“Det finns två saker som kan hjälpa till att stoppa detta från att hända. För det första finns det ett behov av ökad brottsbekämpning, inte bara koncentrera sig på att springa efter de kriminella, men större riktlinjer för Internetleverantörer. Den andra är till för människor att använda mer proaktiv teknologi som kan identifiera när något skadligt är det som händer,” Ben-Itzhak säger.